Nederland nog steeds onder druk, hoogspanning voor onder meer Wales en Kroatië en de verrassende topschutter aan het werk

10 oktober 2019 07:48

De Belgian Red Devils mogen normaal gezien hun ticketje voor het EK 2020 boeken. Winst tegen San Marino is daarvoor altijd voldoende, en dat lijkt er toch wel van te komen. Maar er staat nog veel meer op het spel op donderdag.

Groep I

Om te beginnen is er uiteraard de groep van de Rode Duivels, waar het uitkijken is naar wat de andere teams doen. Kazachstan en Cyprus hebben momenteel beiden 7 op 18 en maken tegen elkaar uit wie derde wordt in de groep én eventueel nog een kansje maakt op de top-2.

Rusland van zijn kant mag tegen Schotland in principe geen fout maken, wil het alles in eigen handen houden met oog op groepswinst - er volgt nog een duel thuis tegen de Rode Duivels en groepswinst kan belangrijk zijn voor een betere loting op het EK.

Groep C

Duitsland is vrij in de midweek, maar zal toch met argusogen kijken naar wat er allemaal zal gebeuren in Nederland - Noord-Ierland. Bij winst van Oranje krijgen we drie leiders met 12 op 15, al moet gezegd dat Noord-Ierland daarna nog twee keer tegen Duitsland én een keertje tegen Nederland aan de bak moet.

In de categorie totaal overbodig bieden we u Wit-Rusland tegen Estland aan. De thuisploeg pakte al drie punten tegen de Esten en wil dat puntenaantal nu verdubbelen in het idyllische Minsk.

Groep E

Boeiender kan de strijd in groep E worden, waar we twee topduels krijgen - het al bijna uitgeschakelde Azerbeidzjan speelt niet. Kroatië is groepsleider, met een puntje meer dan Hongarije dat op bezoek komt. Voor beide teams een heel belangrijk duel dus.

Hetzelfde geldt voor Slowakije - Wales. De Slowaken staan ook een puntje in het krijt bij de groepsleider, Wales volgt drie punten lager - maar heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. De winnaars van de midweek doen dus sowieso gouden zaken.

Eran Zahavi scoorde al negen doelpunten in zes EK-kwalificatiewedstrijden

Groep G

In groep G is het na zes wedstrijden ook nog heel spannend. Vijf teams maken nog aanspraak op het EK, enkel het puntenloze Letland lijkt uitgeschakeld. Zij spelen thuis tegen Polen, momenteel de groepsleider met 13 op 18. De Polen mogen dus geen puntenverlies lijden.

Oostenrijk speelt in eigen huis tegen Israël, dat met Zahavi voorlopig de topschutter in de rangen heeft van de hele campagne: negen doelpunten, dat zijn er vijf meer dan ene Romelu Lukaku bijvoorbeeld - toch echt wel straf. Noord-Macedonië en Slovenië mogen verder proberen stunten, deze keer tegen elkaar.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Wat denken ze ervan bij BetFIRST? Waag nu enkele pittige gokjes en doe er zeker je voordeel mee!

Redactie

Rusland \\ Schotland
 
 
Reacties.