Groep H: Frankrijk doet een gouden zaak met moeizame uitzege, Turkije graait drie zeer belangrijke punten mee in het diepe slot

11 oktober 2019 22:50

Wereldkampioen Frankrijk en Turkije staan naast elkaar in groep H. IJsland en Albanië liggen echter op de loer dus konden beide landen beter winnen.

Een statisch Frankrijk had het bijzonder lastig met IJsland. De thuisploeg kwam enkele keren piepen, maar na de pauze kregen Les Bleus een strafschop. Olivier Giroud zette zich achter de bal en maakte de klus af. Frankrijk speelt in de volgende wedstrijd tegen mede-groepsleider Turkije.

Turkije speelde thuis tegen Albanië en kon die wedstrijd beter winnen. De Turken moeten later deze week nog naar Frankrijk en spelen nadien thuis tegen het ervaren IJsland. Turkije leek lange tijd op weg naar bijzonder zuur puntenverlies, maar Cenk Tosun scoorde in de 91ste minuut de bevrijdende 1-0. Turkije en Frankrijk hebben op die manier nu een voorsprong van 6 punten op de IJslanders.

Verder werkten ook Andorra en Moldavië nog een groepswedstrijd af. Andorra won zowaar dankzij een doelpunt van Marc Vales. Het geeft nu zelfs de laatste plaats door aan Moldavië. 

Arjen T'Sjoen

Frankrijk \\ IJsland
 
 
Reacties.