Groep B: Portugal en Oekraïne (dankzij Malinovskyi) zijn bijna zeker van het EK na vlotte overwinningen

11 oktober 2019 22:40

Portugal (tegen Luxemburg) en Oekraïne (tegen Litouwen) konden uitstekende zaken doen met het oog op het EK volgende zomer.

Cristiano Ronaldo kon tegen Litouwen zijn 700ste doelpunt uit zijn rijkgevulde carrière maken. De topspits van Juventus zat voor aanvang van de wedstrijd aan 698 stuks. Bij Luxemburg stonden met Anthony Moris (ex-Standard en KV Mechelen), Laurent Jans (ex-Waasland-Beveren) en Maxime Chanot (ex-Beerschot en KV Kortrijk) drie oude bekenden aan de aftrap.

Portugal maakte er een vrij rustige avond van en koos zijn momenten om te prikken. Na 17 minuten zette Bernardo Silva de 1-0 op het bord. Na de pauze had ook Cristiano Ronaldo zijn doelpuntje te pakken, een tweede (en 700ste uit zijn carrière) zat er niet in. Guedes legde uiteindelijk de 3-0 eindcijfers vast.

Oekraïne speelde in eigen huis tegen Litouwen en kon tot 9 punten uitlopen op nummer drie Servië. De Oekraïeners lieten zich niet verrassen door Litouwen en wonnen met 2-0 dankzij twee doelpunten van Ruslan Malinovskyi. Oekraïne is groepsleider met drie punten voorsprong op Portugal en negen punten op Servië. Portugal speelde wel een wedstrijd minder. 

Redactie

Portugal \\ Luxemburg
 
 
 
Reacties.