Losada beraadt zich over veldbezetting en sleutelspeler


Foto: © photonews 12 oktober 2019 20:59

De nederlaag tegen Westerlo was niet het gewenste debuut voor Hernan Losada. De pas aangestelde coach hoopt op beterschap eens hij zijn systeem heeft kunnen implementeren. De Argentijn beraadt zich over een omzetting naar een 4-4-2. Dat kan volgens hem ook met Holzhauser.

"Door met twee spitsen te spelen, wilde ik het systeem van Westerlo pijn doen. Ik was ervan overtuigd dat dit de beste oplossing was", haalt Losada zelf de tactische wijziging aan. "Met slechts twee trainingen was het wel kort dag. We hebben nu een hele week om aan de automatismen te werken, maar ook op het mentale."

Alle opties bekijken 

Vooral aan dat laatste zal volgens hem veel aandacht besteed moeten worden. "Ik moet ervoor zorgen dat elke speler opnieuw in vorm geraakt. Het is meer een individuele kwestie." Maar het is wel de bedoeling om met een 4-4-2 verder te gaan? "We zullen alle opties bekijken. Ik kijk niet verder dan de eerstvolgende match."

Wat opviel was het bankzittersstatuut van Raphael Holzhauser. Denkt Losada misschien dat de Oostenrijker niet past in de nieuwe formatie. "Het heeft daar niets mee te maken. Raphael kan ook in een 4-4-2 spelen. Wil je te weten komen wat ik tegen Rapha heb gezegd? Dat gaat niet gebeuren, maar je kan proberen. Ik heb hem gesproken en hem mijn gedacht gezegd. Ik vond het op dit moment het beste om niet met hem te starten."

Met zijn allen in hetzelfde schuitje

In elk geval is Losada vastberaden om achter de volledige spelersgroep te blijven staan. " Het is niet het moment om de spelers met de vinger te wijzen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje."

1e klasse B \\ Westerlo \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.