Bob Peeters eerlijk over kwaliteit en handspel: "Niet onze mooiste zege"

12 oktober 2019 08:20

De spelers van Bob Peeters moesten er hun hoofd bijhouden om op het Kiel met de punten aan de haal te gaan. Vooral op het einde dan, want globaal gezien kende Westerlo in het veldspel niet zoveel moeite om Beerschot af te houden. Sprankelend voetbal was er sowieso niet bij.

Bob Peeters was met een strak plan naar Antwerpen afgezakt. "We wisten dat er mogelijkheden lagen op de flanken. We maakten een heel mooi doelpunt. Zo'n 0-1 kan bevrijdend werken, maar nu werden alle afspraken die gemaakt werden niet meer uitgevoerd. In balbezit werden we heel slordig." 

Een kritische Peeters dus, die zijn jongens een gerichte boodschap meegaf. "Bij de rust zeiden we om toch die tweede goal te gaan zoeken. We wisten dat zij opportunistisch gingen spelen, ze hebben wel wat lengte." Het was toch Westerlo dat het volgende doelpunt maakte. "Blijkbaar raakte de bal de arm van Gboho bij de 0-2", haalde Peeters zelf meteen aan.

Controle na 0-2

De treffer werd wel gevalideerd. "Nadien hadden we wel de controle. Ik had de backs gevraagd om iets defensiever te spelen omdat zij toch met lange ballen gingen werken." In het slot werd er nog een strafschop gefloten wegens een fout van Biset. "HIj zegt dat het buiten de zestien was, maar ik denk dat hij daar niets moet doen. Die speler zit vast in de hoek."

Zo werden het nog enkele spannende minuten. "Na hun doelpunt hadden zij moed en was het voor ons bibberen. Ik heb Koné er dan nog bijgezet voor zijn kopkracht. Het is niet onze mooiste overwinning, maar ik ben heel blij dat we 'm toch over de streep getrokken hebben."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Westerlo \\ Beerschot
 
 
Reacties.