Roeselare verrast en haalt uit tegen OHL

12 oktober 2019 18:54

Roeselare heeft voor een enorme verrassing gezorgd door met 3-1 te winnen van OHL. Alle doelpunten van Roeselare vielen voor de rust. Henry scoorde voor OHL in het slot. Door deze overwinning tankt Roeselare vertrouwen en kunnen Virton en Union over OHL springen naar de eerste plaats.

Roeselare begon het sterkst aan de wedstrijd en het werd na drie minuten al bijna beloond met een doelpunt. Rommens kwam alleen voor Henkinet, maar de doelman van bezoekers duwde de bal over.

OHL had het moeilijk en na 23 minuten werd het afgestraft door Roeselare. Voet, een centrale verdediger, kreeg de bal nadat het schot van Naessens was gekraakt en hij trapte mooi overhoeks binnen.

Sterke Andzouana

OHL probeerde te antwoorden, maar na een half uur werd het al 2-0. Andzouana kreeg de bal aan de zestien en hij trapte de bal op een magistrale wijze over Henkinet in doel. Een heerlijk doelpunt van de flankaanvaller.

Twee minuten later werd het al 3-0. Linksachter Vanbelle had een goede voorzet in huis en Naessens stond aan de tweede paal om de bal voorbij Henkinet in doel te knikken.

Euvrard reageerde door vijf minuten voor de rust al twee wissels door te voeren. Henry en Mbombo kwamen in de ploeg voor Perbet en Van Hyfte. Henry kreeg net voor de rust nog een enorme kans om er 3-1 van te maken, maar zijn schot ging van dichtbij over. 3-0 was dus de ruststand.

Tweede helft

OHL probeerde het wel in het begin van de tweede helft, maar echt veel kansen konden ze niet creëren. Tshimanga probeerde het drie keer en ook Maertens kon eens naar doel trappen, maar Biebauw kwam nooit in de problemen.

Roeselare kwam zelfs nog dicht bij de 4-0. Andzouana was de gevaarlijkste man, maar zijn plaatsbal ging net naast. Hij kon ook nog één keer alleen op Henkinet af, maar de flankaanvaller trapte recht op de doelman.

In de laatste minuut lukte het dan toch nog voor OHL. Henry trapte de eerredder binnen, maar daar bleef het ook bij. Door deze 3-1 overwinning kan Roeselare vertrouwen tanken voor de komende weken. Voor OHL ziet het er minder goed uit. Westerlo staat nu naast hen op de eerste plaats. Virton en Union kunnen er nog over springen dit weekend.