Stad Kortrijk is wachten op Tan beu: "Hij houdt ons aan het lijntje"

12 oktober 2019 15:22

Het stadiondossier van KV Kortrijk blijft maar aanmodderen. Eind september moest voorzitter Tan laten weten of hij al dan niet investeert. "We zijn het wachten beu. Desnoods geven we het dossier aan andere geïnteresseerden", zegt Kortrijks schepen van Sport Arne Vandendriessche.

Het Kortrijkse stadsbestuur is het beu te moeten wachten op KV Kortrijk-voorzitter Vincent Tan. De Maleisische eigenaar van de club moest voor 30 september laten weten of hij investeert in het nieuwe stadionproject van KV Kortrijk aan bedrijvenpark Evolis of niet. Nu liet Tan weten dat hij nog extra bedenktijd nodig heeft. "Tan houdt ons en de supporters aan het lijntje", vertelt Vandendriessche aan Het Laatste Nieuws.

Geen geduld meer

"Ons geduld is op", gaat de schepen verder. "We willen samen met de club vooruit, maar zo blijft het maar aanslepen. Als Tan niet snel reageert, dan gaan we praten met Belgische geïnteresseerden. Die zijn er genoeg."

Ook KV Kortrijk is van dat oordeel. "Ofwel investeert hij ofwel niet. We kunnen niet blijven aanmodderen."

2023

"Als de club vooruit wil, dan moet er een nieuw stadion komen", besluit Vandendriessche. Dat nieuwe stadion zou plaats bieden aan 15.000 toeschouwers, waarvan onder meer een staantribune. Er zou op de site ook een nieuw parkeergebouw, kantoren, toonzalen en een recreatieruimte in het groen komen. 

De stad Kortrijk financiert zelf niets. Eerst moet er een investeerder gezocht worden en dan moet het definitief masterplan (dat al sinds oktober 2018 klaarligt), de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan en de bouwaanvraag voltooid worden. De start van de bouw wordt geschat op 2023. Het huidige Guldensporenstadion zal dan gesloopt worden.

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.