Ibrahimovic neemt Zweedse nationale ploeg zwaar op de korrel: "Hij verwoest wat ik in 20 jaar heb opgebouwd"

12 oktober 2019 15:39

De Zweedse nationale ploeg heeft veel te danken aan Zlatan Ibrahimovic, maar nu zitten ze ook verveeld met zijn uitspraken. De steraanvaller haalde in een groot interview met Expressen zwaar uit naar de keuzepolitiek van bondscoach Janne Andersson.

Ibrahimovic vindt dat er te veel aan vriendjespolitiek wordt gedaan. "Het is dat Isak en Tankovic nu in beeld zijn gekomen, maar verder lijkt het weer op hoe het was voordat ik erbij kwam. Het is een sekte en die sekte blijft altijd bestaan, ook als er betere spelers rondlopen. Elke keer worden weer dezelfde spelers gebruikt, nooit wordt er iemand vervangen."

"Met alle respect: Marcus Berg?', neemt Ibrahimovic de 33-jarige spits als voorbeeld. 'Hoeveel wedstrijden zijn er nu voorbijgegaan waarin hij niet heeft gescoord? Twintig? En hij speelt nog steeds. Als ik het was geweest hadden ze al na twee wedstrijden gezegd: "Hij scoort niet, hij is niet goed genoeg." Dat is wat ik bedoel. Hij is hij en ik ben ik. Nu zijn jullie er misschien wel over aan het praten, maar we zijn al twintig wedstrijden verder."

Ibrahimovic vindt zelfs dat er op etnische achtergrond gediscrimineerd wordt. "Als Tankovic de beste speler in de Allsvenskan is, hoe kan het dan dat het bijna een jaar duurde voordat hij een kans kreeg? Wat is het probleem? Omdat Tankovic zijn naam is, of is hij niet goed genoeg? Anderen zijn ook niet goed genoeg en spelen wel. En Isak. Waarom is hij er nu pas ingekomen? Hij had er al in kunnen staan vanaf het begin."

Jimmy Durmaz en Martin Olsson kregen intussen wel weer hun kans. "Eerst speelde er niemand met een andere achtergrond, toen kreeg hij er vragen over en stelde hij ze wel op. Op die manier verwoest hij wat ik in twintig jaar heb opgebouwd. Als hij erachter staat, moet hij erachter blijven staan en niet meteen iets veranderen als hij er vragen over krijgt."

Johan Walckiers

Zweden \\ Malta \\ Los Angeles Galaxy
 
 
Reacties.