Witsel krijgt andere partner naast zich: "Dat toont de brede kwaliteit"


Foto: © photonews 13 oktober 2019 09:21

U moet zich niet vergissen hoor: Axel Witsel is nog altijd de nummer 1 op de verdedigende middenvelder bij de Rode Duivels. Tegen San Marino stond daar Youri Tielemans en die doet dat ook goed, maar Witsel wou ook gerust spelen: "Niks leuker, maar soms heb je rust nodig."

Vandaag staat hij tegen Kazachstan met Dennis Praet naast zich. Dat is ook nieuw... "Er zijn nog altijd veel spelers die op die positie kunnen spelen. Dat is alleen maar een goed teken. Dat toont de brede kwaliteit van onze groep aan. Voor mij verandert er niet veel. Ik kan met iedereen naast mij spelen. Het maakt me niet uit. Mijn rol verandert niet", noteerde Het Nieuwsblad.

't Zullen waarschijnlijk niet de beste Duivels zijn na die lange reis en op een kunstgrasveld. "De reis was niet makkelijk. Ik heb toen ik in Rusland en China speelde veel gereisd maar dat geldt niet voor alle ploegmaats. Het is geen kwestie van excuses zoeken maar al bij al hebben we allemaal maar vijf uur geslapen."

"Dat is niet zo goed. We zullen vanavond (zaterdag) vroeg moeten gaan slapen. Hopelijk zijn we tegen morgen dan gerecupereerd. We zijn nog jong. Maar we zijn wel degelijk gemotiveerd, ondanks de kwalificatie."

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.