Bossaert: "Ambitie om EK te winnen, maar niet onze laatste kans"


Foto: © photonews 14 oktober 2019 15:11

België verzekerde zich donderdag als eerste Europese land van een ticket voor de eindronde van het komende EK voetbal. Daarmee nemen de Rode Duivels voor de vierde opeenvolgende keer deel aan een tornooi. "Dit is het bewijs dat we een topsportcultuur gecreëerd hebben."

“Het lijkt mij logisch dat we deze kwalificatie volgens onze status kunnen realiseren. De eerste ambitie nu is om onze voorrondegroep te winnen en de nummer één van de wereld blijven. Op die manier verzekeren we ons van een gunstige uitgangspositie bij de loting”, vertelt Peter Bossaert aan VTM Nieuws.

De CEO van de Belgische Voetbalbond is duidelijk over de ambities van België op de eindronde. “We hebben de ambitie om voor die hoofdprijs te vechten. Het is een goede kans voor deze generatie voetballers. Een EK winnen is echter even moeilijk als een WK winnen. We mogen zeker niet over een laatste kans spreken. Kijk maar naar Frankrijk: eerst de finale van het EK verloren om nadien wereldkampioen te worden.”

Geen EK in België

Dat België niet in eigen land zal mogen aantreden zorgt wel voor de nodige frustratie. “Hoe jammer is het niet dat we met deze groep niet in Brussel mogen aantreden? Er zijn twaalf speelsteden, maar het hadden er met Brussel bij dertien moeten zijn”, aldus Bossaert.

Het mislopen van Brussel als speelstad heeft toch iets in gang gezet. “We hebben een haalbaar plan om de Heizel te renoveren in samenspraak met de Memorial Van Damme en we hebben daarvoor al politieke steun. Het is echter wachten op de vorming van de federale regering. Ons land en onze supporters verdienen een modern voetbalstadion.”

België
 
 
 
Reacties.