Arnesen komt terug op 'zwarte donderdag': "Er kwamen spelers waar ik zelfs niks van wist"


Foto: © photonews 15 oktober 2019 18:58

Frank Arnesen heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij Anderlecht. Dat deed hij in de podcast 'FC Arnesen'. De voormalige sportief directeur van paars-wit sprak onder meer over het ongelukkig tijdstip waarop hij zijn ontslag kreeg meegedeeld.

Arnesen was op 30 september jarig en bracht de donderdag erop taarten mee om dat te vieren. "Dat is gebruikelijk. Wie jarig is, trakteert de collega’s", aldus Arensen. “Ik nam de taarten mee op donderdag, omdat we dan om 11 uur onze wekelijkse vergadering hadden."

Hij werd echter bij Michael Verschueren geroepen en hij zag de bui al hangen. "Na vijf of tien seconden besefte ik dat het einde verhaal was voor mij bij Anderlecht. Ontslagen worden is nooit leuk, maar ik kon de beslissing wel begrijpen."

Ik hoop dat het project zal slagen

Arnesen werd niet meer gebruikt waarvoor hij was gehaald: spelers vinden. "In de laatste maand van de zomermercato hebben ze me eigenlijk niet meer gebruikt. Er werden spelers gehaald, zoals Hendrik Van Crombrugge, waarvan ik niets wist tot ze op de club arriveerden. Toen besefte ik wel dat mijn dagen bij Anderlecht geteld waren."

Rancune voelt hij wel niet, naar eigen zeggen. "Ik nam kort afscheid van het scoutingsteam en heb ook de hele staf bedankt voor de samenwerking. Daarnaast heb ik hen ook succes gewenst en aangegeven dat ik hoop dat het project zal slagen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.