Gewezen topspits speelde eerste volledige match in 1B en toont ambitie


Foto: © photonews 15 oktober 2019 17:35

Habib Habibou kreeg tegen Union SG zijn eerste basisplaats van het seizoen en dus speelde hij voor het eerst in maanden nog eens een volledige wedstrijd.

Habibou mocht op bezoek in Leuven al een invalbeurt van 35 minuten maken, tegen Union maakte hij zijn eerste basisplaats.

Scoren lukte nog niet, meer dan een kopkans kreeg de spits overigens simpelweg niet tegen een sterk verdedigend bezoekend team.

Alternatieven

Opvallend: Habib Habibou mocht meteen de hele wedstrijd volmaken voor Sporting Lokeren, terwijl op het middenveld ook Diakhaté een dik uur volmaakte. 

"Veel alternatieven waren er niet", gaf Glen De Boeck eerlijk toe. "Het klopt dat ze matchritme misten, maar we zijn hen nu aan het optrainen - ook in functie van de tweede periode."

Ik zal klaar zijn voor de tweede periode

"Ik heb tien maanden geen wedstrijd gespeeld, dus het is normaal dat ik nog wat ritme mis", is Habibou zelf eerlijk. "Maar ik ben op de goede weg."

"Vorige week kon ik 35 minuten aan, afgelopen weekend een volledige wedstrijd. Dat is een positieve zaak. Ik zal klaar zijn voor de tweede periode", verzekerde hij.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.