KV Mechelen is vierde club met gedragscode voor makelaars, nog zeker drie clubs zijn ermee bezig

16 oktober 2019 06:17

Een makelaar die vanaf heden zaken wil doen met KV Mechelen, zal eerst een gedragscode moeten ondertekenen. De Maneblussers zijn zo de vierde club die een registratieplatform hebben ingevoerd.

KV Mechelen treedt daarmee in de voetsporen van Anderlecht, Club Brugge en Waasland-Beveren. Zij werkten al met een document met daarin tal van voorwaarden waar de makelaar zich aan dient te houden.

Wachten op collectief initiatief

Volgens Het Nieuwsblad zal Genk binnen de kortste keren met een gelijkaardig initiatief op de proppen komen. KV Oostende en Cercle Brugge hebben ook plannen in die richting, maar zij zitten nog in de voorbereidende fase. Andere clubs wachten dan weer op een initiatief van hoger af.

Gent bijvoorbeeld. "Het is nuttiger om de krachten te bundelen in zulke materie", liet de manager van de Buffalo's, Michel Louwagie, optekenen bij dezelfde krant. "Collectieve initiatieven op Belgisch of Europees niveau willen wij graag ondertekenen", klinkt het bij Antwerp.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.