Vanheusden na eerste treffer voor Jonge Duivels: "Deed pijn dat ik ploeg niet kon helpen toen het wat minder ging"

16 oktober 2019 12:30

De Belgische U21 won dinsdagavond met 4-1 van Moldavië. Zinho Vanheusden stond voor het eerst opnieuw aan de aftrap nadat hij het EK U21 én het begin van de kwalificatiecampagne voor het volgende EK aan zich moest laten voorbijgaan door een knieoperatie.

“We wisten dat we vandaag moesten winnen na die één op zes”, vertelde Vanheusden.  “We begonnen goed  en scoorden snel twee keer. Dan kwam die 2-1 uit de lucht vallen, maar hebben we doorgeduwd om een derde te maken. Uiteindelijk viel ook nummer vier nog.”

De derde treffer kwam op naam van Vanheusden. De verdediger van Standard zette zelf de aanval op, Dante Vanzeir pakte uit met een knappe actie en legde achteruit op Vanheusden. Die trapte de bal tegen de touwen.

“Dante is een goede vriend. Hij had inderdaad ook een belangrijk aandeel in het doelpunt. Ik ben blij dat ik mijn eerste heb kunnen maken voor de beloften. Ik ben sowieso iemand die graag mee inschuift en had ook al eerder met het hoofd kunnen scoren.”

“Het deed pijn dat ik de ploeg door mijn blessure niet kon helpen toen het wat minder ging met hen. Met mij gaat het alleszins wedstrijd na wedstrijd beter.”

Met de Jonge Duivels gaat het ook steeds beter. Dankzij de zege van gisteren staan ze op een gedeelde tweede plaats in de groep. Net als Bosnië en Herzegovina hebben ze vier op negen. 

België \\ Moldavië O21
 
 
 
Reacties.