De driehoek omgedraaid: waarom Trebel ineens weer belangrijk gaat worden


Foto: © photonews 17 oktober 2019 15:08

Hoogstwaarschijnlijk gaat Frank Vercauteren het systeem van Anderlecht wat aanpassen. Sowieso is hij geen fan van twee aanvallende middenvelders en dus wordt de driehoek omgekeerd. Enter Adrien Trebel...

Vercauteren analyseerde de voorbije dagen zijn kern en het probleem dat er in een aantal matchen amper kansen gecreëerd werden. Eén van de problemen is dat een opbouw van achter uit wel in zijn filosofie past, maar dat de bal ook vooraan moet geraken. 

Te goed 

Meestal zakte één van de twee aanvallende middenvelders wat in, maar stond dan met de rug naar de aanval. Vercauteren wil nu met twee mannen voor de verdediging spelen die alternerend mogen inschuiven naar voor en infiltreren. En wie daar het best voor in aanmerking komt, is Adrien Trebel.

De Fransman hoeft ook niet te vrezen dat Vercauteren hem meteen weer aan de kant gaat schuiven, zoals na Club Brugge gebeurde. Trebel is te kwalitatief om zomaar aan de zijlijn toe te kijken, oordeelt Vercauteren. Hij moet mee het spel gaan verdelen en de strijd aangaan op het middenveld.

Wie als aanvallende mid?

Wie dan als enige aanvallende middenvelder gaat spelen, is wel de vraag. Samir Nasri is nog niet fit, dus blijven over Michel Vlap en Yari Verschaeren. Verschaeren kan ook op de rechterflank gaan spelen, maar daar staat ook Alexis Verschaeren, die de beste voorzet van iedereen in de kern in zijn voeten heeft. 

Vercauteren zoekt naar het juiste evenwicht en heeft nog drie trainingsdagen om knopen door te hakken. In ieder geval gaat er iets meer de nadruk gelegd worden op duels winnen en knokken, zonder de visie van Kompany overboord te gooien. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.