Antwerp-icoon kiest zijn uitblinker & Wat vindt hij van de nieuwkomers?

17 oktober 2019 19:53

Cisse Severeyns volgt zijn ex-club Antwerp nog steeds op de voet en één speler kon hem het meest bekoren.

Ondanks het feit dat Antwerp hard afhangt van het duo Refaelov - Mbokani kiest Severeyns voor een andere smaakmaker. "Didier Lamkel Zé is echt ongelooflijk goed", was het Antwerp-icoon onder de indruk van de Kameroener die zich op extrasportief vlak nu toch al een poos gedeisd houdt.

"Vorig seizoen vond ik hem al sterk en dit seizoen heeft hij dat bevestigd. Nee, zelfs méér dan bevestigd. De manier waarop hij met de bal aan de voet nog kan versnellen...", aldus Severeyns. "Alleen jammer dat hij soms negatief in beeld komt, maar dat heeft hij louter aan zichzelf te danken. Wat hij deed tegen AZ was simpelweg oerdom."

En de nieuwkomers?

16 van de 19 gemaakte competitiedoelpunten kwamen van Refaelov, Mbokani en Zé: drie spelers die vorig jaar ook al bij het stamnummer 1 waren aangesloten. De nieuwkomers moeten hun stempel nog drukken.

"Bij Steven Defour zie je dat hij nu al bijdraagt aan het geheel. Hij brengt leiderschap en rust in de ploeg en van hem weet je dat hij niet 'te zot' gaat doen. Er waren vragen over zijn fysieke paraatheid bij zijn komst, maar ik zie het goedkomen."

Ook Hoedt viel hem al in positieve zin op. "De lange bal wordt vaak gehanteerd en hij verstuurt ze erg goed. Het gevaar gaat er soms uit als de lange halen te lang onderweg zijn, maar dat is bij hem niet het geval."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.