Wie pakt de eerste periode in 1B? De programma's onder de loep én jouw mening gevraagd!

17 oktober 2019 20:14

In 1B naderen we stilaan het moment van de waarheid, met nog vier speeldagen voor de boeg. Wie staat er het beste voor en wat krijgen we nog voor de kiezen? Het zou nog wel eens héél erg spannend kunnen worden.

Virton heeft momenteel 21 punten, OH Leuven, Union en Westerlo volgen allen op twee eenheden met 19 punten. Beerschot is vijfde met 11 punten, maar doordat er nog een aantal onderlinge duels volgen tussen de top-4 kunnen zij de eerste periode normaliter niet meer winnend afsluiten.

Als we de programma's van de vier pretendenten overlopen, merken we dat OH Leuven nog het moeilijkste programma heeft, maar daardoor ook wel alles in eigen handen heeft: ze spelen namelijk nog tegen de drie andere kanshebbers.

Spanning tot slotspeeldag?

Met op de slotspeeldag naast Virton - OH Leuven ook nog eens Union - Westerlo, zou het wel eens tot op die laatste speeldag spannend kunnen blijven met wie weet wisselende scenario's op twee verschillende velden. 

Het programma van de vier kanshebbers ziet er als volgt uit:

Virton (21 punten): Beerschot (UIT), Roeselare (THUIS), Lokeren (UIT) en OH Leuven (THUIS)
OH Leuven (19 punten): Lommel (UIT), Westerlo (THUIS), Union (THUIS) en Virton (UIT)
Union (19 punten): Roeselare (UIT), Lommel (THUIS), OH Leuven (UIT) en Westerlo (THUIS)
Westerlo (19 punten): Lokeren (THUIS), OH Leuven (UIT), Lommel (THUIS) en Union (UIT)

Pittig detail: bij een gelijk aantal punten zou ook het doelpuntensaldo nog een rol kunnen spelen. Virton (+15) staat er voorlopig erg goed voor in vergelijking met OH Leuven (+8), Union (+7) en Westerlo (+8). Of hoe de forfaitzege (5-0) van de Luxemburgers tegen Roeselare extra gewicht in de schaal kan werpen ... 

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo \\ Virton \\ Roeselare \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.