De Europese tegenstanders van de Belgische clubs: Hoe ziet hun spelprogramma eruit en hoe staan ze ervoor?

18 oktober 2019 17:23

De interlandbreak is voorbij dus kunnen we ons weer volledig concentreren op het competitievoetbal. Komende week staat ook de Champions League en de Europa League weer op het programma.

Club Brugge

Dinsdag neemt Club het thuis op tegen PSG. De Parijzenaars staan uiteraard aan kop in de Ligue 1 en verloren in het begin van het seizoen enkel van Stade Rennes en Stade de Reims. Ook in de Champions League gaat het uitstekend want er werd gewonnen van Real Madrid (3-0) en Galatasaray (0-1). Vanavond gaat PSG op bezoek bij OGC Nice.

Racing Genk

Racing Genk speelt net zoals Club ook thuis. De Limburgers ontvangen op woensdag de Europese grootmacht FC Liverpool. The Reds zullen voorlopig nog niet echt bezig zijn met die wedstrijd want zaterdagavond spelen ze op het veld van Manchester United. In 2014 won Liverpool voor het laatst tegen Man U dankzij Steven Gerrard (2x) en Luis Suarez. Simon Mignolet stond toen onder de lat.

KAA Gent

In de Europa League komt AA Gent opnieuw het Duitse VfL Wolfsburg tegen. De Buffalo’s verloren in februari 2016 met 2-3 van Wolfsburg, maar sindsdien verging het beide clubs minder goed. Wolfsburg zag hun spelmaker Julian Draxler naar PSG verkassen en de jaren nadien was de club dikwijls in het rechterrijtje van de Bundesliga terug te vinden. Dit seizoen loopt het in elk geval een pak beter want Wolfsburg staat op plek nummer twee. Met ruime cijfers winnen deden ze nog niet, maar ze kregen wel amper vier doelpunten binnen na zeven wedstrijden. Zaterdagmiddag gaan ze nog op bezoek bij nummer vier RB Leipzig.

Standard

Tot slot zien we ook Standard terug in de Europa League deze week. De Rouches spelen net zoals AA Gent tegen een Duitse club en gaan op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Vorig seizoen haalde Frankfurt met de intussen vertrokken Luka Jovic en Ante Rebic nog de halve finales van de Europa League. De kans dat ze dit seizoen daar opnieuw gaan staan is bijzonder klein. Frankfurt staat op dit moment op plek 9 in de Bundesliga en lijkt een rustig seizoen door te gaan maken.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.