Vercauteren analyseerde en observeerde: "Veel gesproken met Kompany! Leerrijk voor mij!"

18 oktober 2019 11:34

Frank Vercauteren is er klaar voor. De nieuwe hoofdtrainer van Anderlecht kwam heel ontspannen en losjes zijn persconferentie geven. Er kon zelfs een grapje vanaf. "De echte voorbereiding op STVV begint pas vandaag", liet hij weten.

Vercauteren heeft nog niet met zijn volledige kern kunnen trainen. Hij heeft geobserveerd de voorbije tien dagen. "Geobserveerd en geanalyseerd, zowel individueel als collectief. De staf, de werking, de visie en filosofie van de jeugdopleiding... De laatste dagen ben ik wat meer aanwezig geweest op het veld", vertelde hij.

De 'Kleine Prins' moet Anderlecht weer leren winnen en daarvoor zal hij toch wat sleutelen. "Ik ga niet veranderen, ik ga aanpassen", benadrukte hij. "Voor mij is het winnen niet het belangrijkste, wel de weg naar het winnen toe. Wat we moeten doen om te winnen. We hebben niet gesproken over de resultaten, we kijken naar de toekomst en hoe het beter kan."

Het belangrijkste voor mij is niet het winnen, wel de weg naar het winnen

Aan zijn gezicht zag je dat hij al enkele conclusies getrokken had, maar die gaat hij niet aan de grote klok hangen. "Je zal het zondag wel zien. We gaan dat intern bespreken. Mijn zorg nu is de best mogelijke ploeg opstellen met de beschikbare spelers. Het blijft nog afwachten wie beschikbaar is."

De samenwerking met Kompany loopt wel al vlot. "Heel goed zelfs. We hebben over verschillende zaken gesproken. van tactiek tot toekomst tot begeleiding van de jeugd. Het was heel leerrijk voor mij. We vullen elkaar aan en zitten op dezelfde lijn."

Vercauteren is weer thuisgekomen, Anderlecht is altijd zijn club gebleven. "Als je over DNA van Anderlecht spreekt, ben ik dat toch, denk ik. Ja, ik ben gelukkig. De mensen die ik hier nog ken, hebben me warm ontvangen. De resultaten moeten uiteraard volgen, maar het gevoel is heel goed bij mij. En als je gelukkig bent, kan je anderen ook gelukkig maken."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.