De ontsnappingsroute van Bernd Storck: Flikt hij hetzelfde met Cercle Brugge?

19 oktober 2019 07:16

Begin september 2018 stelde Moeskroen de Duitser Bernd Storck voor als vervanger van Frank Defays. De ex-bondscoach van Hongarije stond voor de loodzware opdracht om Moeskroen in 1A te houden en deed dat op een indrukwekkende wijze.

Strock koos bij Moeskroen voor een vast 4-3-3 systeem en week daar nauwelijks nog vanaf. De ervaren Mbaye Leye die compleet overbodig was bij KAS Eupen werd opgevist en dat bleek een uitstekende zet te zijn.

De Duitser loodste Moeskroen snel weg van de laatste plek en na de winterstop kreeg hij de machine helemaal aan de praat. Voorin kwam Taiwo Awoniyi erbij. De Nigeriaan was geflopt bij AA Gent, maar pikte in Moeskroen de draad weer op. Samen met Leye woog hij op de defensie. Op links maakte ook Benson indruk met zijn flukse dribbels en scorend vermogen. Moeskroen won bij topclubs Racing Genk, AA Gent en Club Brugge en gaf ook achterin nauwelijks iets weg.

Cercle, kansen voor nieuwe spelers?

Bij Cercle zal Storck het een en ander aanpassen. De driemansdefensie van de voorbije weken zal normaal gezien weer snel verdwijnen waardoor Panzo/ Dabila en Taravel een basisplaats kunnen claimen. Op de backs zijn er buiten Corentin Fioré en Giulian Bianconé niet veel opties over. Badiashile -die de laatste weken een matige indruk liet onder de lat- zou wel eens vervangen kunnen worden door Guillaume Hubert.

Op het middenveld ziet Storck het liefst lopers die ook technische kwaliteiten hebben. Bakic, Boya en Friede maakten in elke wedstrijd bijzonder veel meters. Oméonga/Coulibaly, Kouamé en de onvermijdelijke Stef Peeters lijken in die optiek het dichtst bij een basisplaats te staan.

Voorin maakte Alimami Gory bij momenten wel al indruk. Hij heeft een versnelling en gaf al twee assists. In de spits liet Idriss Saadi voorlopig weinig zien, maar de wisselopties zijn bijzonder schaars. Op rechts koos Storck vaak voor de ervaren Mbaye Leye. Uiteraard liep de Senegalees ook regelmatig centraal en wisselde hij vaak van positie met Awoniyi. Het zou kunnen dat Storck zo een samenwerking op poten wil zetten tussen Saadi en AS Monaco-huurling Foster.

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ Moeskroen
 
 
Reacties.