Zus Chadli geeft Anderlecht hoop en verklaart waarom Nacer voor Anderlecht koos

19 oktober 2019 09:09

Anderlecht hoopt om Nacer Chadli (30) langer te kunnen houden. Momenteel huren ze de flankaanvaller van Monaco zonder aankoopoptie. Zijn zus Samira ziet wel dat hij het naar zijn zin heeft in Brussel.

Het was al een stunt dat paars-wit Chadli kon overtuigen. “Het was geen gemakkelijke keuze”, zegt Samira in Het Nieuwsblad. “Maar uiteindelijk sprak het project van Vincent Kompany mijn broer toch aan. De Bel­gische competitie is ook een pak sterker geworden met spelers als Kompany, Defour en Mignolet die terugkeerden."

"Bovendien had Nacer altijd wat verborgen gezeten in het buitenland. De mensen kenden hem alleen van de nationale ploeg en voor de rest bleef hij wat anoniem. Mijn broer is blij dat hij zich nu ­elke week kan tonen in België.”

Chadli werd opgeleid bij Standard en koos dus voor de aartsvijand. “Tja, waarom Anderlecht en niet Standard? De vraag van Standard is nooit gekomen en Anderlecht is ook een grote club. Uiteindelijk is Nacer een prof en is het voetbal zijn job. Toch zal hij altijd respect tonen tegenover ­Standard. De rivaliteit tussen de clubs bestaat vooral onder de supporters."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.