Recordtransfer van de JPL: "Als voetballer heb je dat toch niet zelf in de hand"


Foto: © photonews 19 oktober 2019 10:34

Zinho Vanheusden is pas 20 en toch wordt hij al gezien als één van de opvolgers voor de ouder wordende verdediging van de Rode Duivels. Daarom ook dat Standard 12,6 miljoen euro neertelde om hem in België te houden.

Vanheusden had opties deze zomer, maar wou niet weg op Sclessin. "Ik heb simpelweg tegen mijn manager gezegd dat ik bij Standard wilde blijven. Dat was optie één. Pas daarna zouden we de tweede en derde optie bekijken. Uiteindelijk is dat niet nodig geweest", klinkt het in HBvL.

Dat Standard zoveel geld op tafel legde, brengt hem niet aan het wankelen. "Ik heb er weinig over te zeggen. Ik concentreer mij gewoon op het voetbal. Hoeveel clubs voor je betalen, heb je als voetballer zelf niet in de hand. In een match ben je beter gefocust op de aanvaller van de tegenpartij dan op de hoogte van je transfersom. Toen het eenmaal rond was, was ik gewoon blij dat ik mijn werk bij Standard en met de coach kon voortzetten, ook omdat ik voelde dat ik nog niet klaar was voor het buitenland. Ik kan hier nog veel leren."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.