Zlatan: "Ik had een weddenschap met Lukaku: 50 pond bij elke goeie balcontrole"


Foto: © photonews 19 oktober 2019 10:17

Romelu Lukaku heeft bij Manchester United de kleedkamer gedeeld met Zlatan Ibrahimovic. De twee hadden een goeie relatie, maar uiteraard kon de Zweed het niet nalaten hem wat te jennen. Of was het motiveren?

In een interview met La Gazzetta dello Sport vertelt hij over die periode. “Over Romelu zeg ik je dit: ik verwacht geen sensationele technische hoogstandjes. Zijn power is zijn voornaamste wapen. Zeker als hij naar mij geluisterd heeft...”, klinkt het zoals altijd bescheiden. 

Ibrahimovic daagde de Belgische topschutter aller tijden ook uit. "Bij United hadden we een weddenschap lopen”, vertaalde HLN. “Ik tegen Romelu: ‘ik geef je 50 pond voor elke goeie controle’. En hij: ‘En als ik die ballen allemaal dood leg? wat krijg ik dan?’ Ik: ‘Simpelweg niks, want dan word je een betere voetballer’. Voor de goede orde, zoiets accepteer ik nooit... Maar kom, los van de grapjes: Lukaku heeft een enorme wil om de wereld te willen verbazen. Dat gaat Inter ook ten goede komen."

Lukaku wou bij Man U ook het nummer 9. “Lukaku belde me op en vroeg of hij het nummer 9 mocht hebben. Ik zei: ’Geen probleem, ik heb het nummer 10 al. Zo is het gegaan. In mijn geval: als ik een nieuwe club vervoeg, krijg ik altijd het nummer tien, omdat ik me als een nummer tien voel. Ze vroegen me wie er een goeie spits was in de Premier League en ik wees naar Lukaku. Hij is sterk en maakt veel goals. Elke ploeg kan een speler als hem gebruiken."

Serie A \\ Inter Milaan \\ Sassuolo
 
 
 
Reacties.