Anderlecht beboet voor "alle boeren zijn homo's" tijdens topper tegen Club Brugge in play-off 1


Foto: © photonews 20 oktober 2019 20:05

Het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS) heeft Anderlecht een geldboete gegeven voor kwetsende spreekkoren aan het adres van Club Brugge. De feiten dateren van de wedstrijd in play-off 1 op 4 april 2019.

De fans van paars-wit lieten zich tijdens de match tegen Club Brugge horen met onder andere :“Alle boeren zijn homo’s”, “de hoer van FCB” over de scheidsrechter en “enculé, fils de pute” gericht aan doelman Horvath.

"Alle boeren zijn homo's"

Anderlecht en het Bondsparket moesten voor het BAS verschijnen, nadat beide partijen niet akkoord gingen met de straf die de Geschillencommissie had opgelegd aan RSCA: een geldboete van 1.000 euro, onder meer omdat de leuze "alle boeren zijn homo's" niet als kwetsend werd beschouwd.

Het Bondsparket kon zich daar niet in vinden en stapte naar het Arbitragehof. Daar kreeg het gelijk: Anderlecht moet een boete van 2.000 euro betalen, waarvan de helft voorwaardelijk. Bovendien zal "alle boeren zijn homo's" voortaan als kwetsend of discriminerend worden beschouwd. Dat meldde persagentschap Belga.

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.