De fauw & co stonden lang bij ontgoochelde Essevee-supporters: "Vooral een luisterend oor zijn" en "We moeten dit voor hen rechtzetten"

20 oktober 2019 12:26

Zulte Waregem was al acht wedstrijden ongeslagen, maar op bezoek bij KV Kortrijk liep het wel voor de zesde opeenvolgende keer mis. En dus was de ontgoocheling enorm, ook bij de bezoekende supporters.

"We hadden acht wedstrijden op rij niet verloren, maar we hadden er zeker graag eentje uit dat rijtje ingewisseld om deze te winnen", besefte Davy De fauw dat de derby tegen KV Kortrijk nog altijd een héél belangrijke wedstrijd blijft.

Voor de spelers, maar zeker ook voor de fans. De skip stond na de wedstrijd dan ook lang bij de meegereisde fans: "Wat ik moest zeggen? Op zo'n moment moet je vooral een luisterend oor zijn. Na de vijf nederlagen van vorig seizoen wilden we hen nu de zege schenken, maar het is ons niet gelukt. We hebben te weinig gebracht en willen dit rechtzetten, te beginnen tegen Oostende."

Saido Berahino gaf toe dat hij zijn ploeg in de steek had gelaten: "En de fans ook, ik wil me graag bij hen nogmaals verontschuldigen. Ik voel echt met hen mee, maar ik mocht ze na de wedstrijd niet meer gaan groeten door mijn rode kaart."

"Dit doet pijn en ik besef dat het ook de supporters pijn moet doen, want zo'n derby is belangrijk en je zag ook dat het echt leefde bij de fans. We gaan er alles aan doen om dit voor hen te herstellen én ook thuis tegen Kortrijk zeker te winnen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.