Losada heeft na eerste zege als T1 iets om verder op te bouwen: "De manier waarop was minder belangrijk"

20 oktober 2019 10:53

Hernan Losada heeft zijn eerste overwinning als T1 van Beerschot beet. Tegen de leider van de vorige speeldag dan nog: Virton. De Argentijn wil zijn ploeg nu elke week progressie zien maken. En klaar zijn voor de tweede periode.

De eerste taak van Losada bestaat er immers in om zijn ploeg mentaal klaar te krijgen. "Het ging om winnen vanavond. De manier waarop was minder belangrijk", bevestigde hij. "'We hadden het niet makkelijk in de eerste helft maar hun kansen kwamen door fouten van ons. Het is niet dat we uit verband gespeeld werden. En als je ziet hoeveel kansen we hebben gehad in de tweede helft, dan vind ik dit een verdiende overwinning. Ik ben ook blij met de fighting spirit. Ook daardoor hebben we gewonnen."

Ook voetbaltechnisch moet er nog het één en ander veranderen. "We missen nog rust aan de bal, terwijl we een kern hebben die goed kan voetballen, en uiteraard moeten we onze kansen afmaken. We moeten nu keihard werken en elke week beter worden. Je zag tegen Virton ook dat de frisheid op het einde weg was. We trainen meer dan vroeger, zodat we ook op dat vlak sterker worden en onze pressing kunnen volhouden. We hebben nog enkele weken om op te bouwen naar die tweede periode."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Virton \\ Beerschot
 
 
Reacties.