Kortrijk kirt van plezier na zesde overwinning op rij in derby: "Een unicum" en "Nu Teddy er niet meer is ..."

20 oktober 2019 08:45

KV Kortrijk kon zijn geluk niet op na alweer een gewonnen streekderby tegen Zulte Waregem. "Deze zes op een rij doet voor iedereen deugd", klonk het bij de overwinnaars van de dag quasi unisono.

Kapitein Hannes Van Der Bruggen mocht na de wedstrijd de honneurs waarnemen en samen met de fans een extra zangstonde aanheffen, waarbij ook de zes op een rij - uiteraard - aan bod kwam. "We hadden de match volledig onder controle en deden het gewoon goed", aldus Van Der Bruggen.

"Na een moeilijke periode doet deze 6 op 6 veel deugd. Hopelijk kunnen we op dit elan nu ook doorgaan en ook de komende wedstrijden hetzelfde voetbal brengen", was de kapitein duidelijk. "Al hadden we misschien al sneller het tweede doelpunt moeten maken."

Unicum

Een idee dat ook leefde bij de coach: "Ik ben heel blij met deze overwinning én met de manier waarop: met goed voetbal, daar ben ik heel tevreden om. Maar we waren iets te slordig om de score uit te diepen. Het gebrek aan efficiëntie is het enige dat me wat ontgoochelde, al moeten we heel fier zijn. Zes keer op een rij onze supporters blij maken? Dat is echt wel een unicum."

Christophe Lepoint - ex-speler van Zulte Waregem, maar nu in het winnende kamp - zag het ook: "We hadden in de eerste helft al onze kansen moeten afwerken en ook na de pauze bleven we kansen krijgen, dus daar moeten we nog aan werken."

Dat de fans van Zulte Waregem tegen me zongen? Ach, ik klopte Essevee nu zes keer op een rij ...

Tijdens de wedstrijd werd er wat gelachen met Lepoint door de bezoekende fans: "Ach, nu Chevalier hier niet meer is bij Kortrijk zoeken ze iemand anders zeker om te jennen? Mij doet het in ieder geval niets: we hebben ze nu zes keer op een rij geklopt en ik was er altijd bij", kon er een lachje af.

"Ach, ik heb mooie jaren gehad bij Zulte Waregem en ik hou er ook goede herinneringen aan over: twee keer play-off 1, de Beker van België. Maar natuurlijk doet het deugd om ze nu te kunnen kloppen, zeker en vast."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.