Muslera wil naar volgende ronde CL: "Elk team heeft punten nodig"

21 oktober 2019 13:31

Galatasaray ontvangt dinsdag Real Madrid in de Champions League. Beide teams pakten nog maar één punt in deze campagne en weten dus wat hun te doen staat. "Het wordt een fantastische wedstrijd."

Fernando Muslera kijkt met verlangen uit naar de wedstrijden in de Champions League. “Het is de beste clubcompetitie die er is. Het is een droom die uitkomt. Ik ben heel trots dat ik hier met Galatasaray kan staan. Deze club is als een thuis. Ik arriveerde hier in 2011 en alles verliep perfect. We pakten de titel en de kwalificatie voor de Champions League, mijn eerste met deze club.”

In het seizoen 2012-2013 haalde de Uruguayaanse doelman met Galatasaray de kwartfinales van de Champions League. Tegenstander van dienst was toen Real Madrid. “Het was een bijzondere confrontatie, want we verloren de heenmatch met 3-0. We waren fantastisch in de terugmatch en het publiek was geweldig. We kwamen 3-1 voor, maar in de laatste minuut maakte Cristiano Ronaldo er 3-2 van. We beseften dat het sprookje voorbij was", vertelt Muslera in het Champions League Magazine.

Strijden voor volgende ronde

Dinsdag zakt de Koninklijke uit Madrid opnieuw af naar de Turkse hoofdstad. “We weten tegen wie we spelen. In het huidige voetbal is alles mogelijk. Je kan niets voorspellen op basis van het verleden. We strijden voor de kwalificatie. In onze groep heeft iedereen de punten nodig om naar de volgende ronde te gaan.”

Nico Wieme

Champions League \\ Galatasaray \\ Real Madrid
 
 
Reacties.