Brys merkt fijntjes op: "Vrije trap die er geen was, foute interpretatie van de ref"

21 oktober 2019 10:21

STVV heeft Anderlecht zondag niet al te veel in de weg gelegd. Daarbij kwam ook nog dat de wedstrijdomstandigheden niet bepaald meezaten voor de Limburgers.

Marc Brys was er zich bewust van dat zijn spelers niet deftig aan de match begonnen. "Je hebt soms van die scenario's die een wedstrijd vastleggen. We zijn veel te angstig aan de match begonnen. En dan krijg je die twee vrije trappen recht voor doel. Maar die tweede - waaruit de goal komt - was geen vrije trap. (Saelemaekers liet zich vallen) Dat heeft de ref fout geïnterpreteerd. Maar het gaf wel een boost aan de tegenstander en ons zonk de moed verder in de schoenen."

"Als 75 procent van het balbezit achteruit speelt, is dat niet het beste idee. Ik probeerde tijdens de rust de angst weg te nemen. We probeerden vol terug in die match te komen, maar in plaats van 2-2 werd het te snel 3-1. En de kopjes gingen terug naar omlaag", aldus Brys. 

11 tegengoals in drie matchen, dat verontrust Brys toch wel. "We moeten analyseren hoe die doelpunten er komen. Chadli stond tegen een jongen die vorig seizoen niet eens de selectie haalde en werd herschoold als linksachter (Wolke Janssens, nvdr.). Dat is natuurlijk niet ideaal."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.