Paars-witte hoop met Chadli en Vercauteren, Fort Ghelamco, Malinwa, Hairemans en de Antwerpfans, ...

21 oktober 2019 19:00

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Paars-witte hoop

Wat kan er allemaal veranderen in twee weken? In en rond Anderlecht blijkbaar toch een en ander. Onder Franky Vercauteren werden enkele nieuwe accenten gelegd en plots ging paars-wit opnieuw renderen.

De zege tegen STVV was knap én verdiend te noemen. Trebel kreeg en greep zijn kans, rond hem konden ook Sambi Lokonga en Nacer Chadli heel erg mooie dingen laten zien. Plots is de kloof met de top-6 amper vijf punten en leeft Anderlecht opnieuw op hoop. 

Derbysfeer

Zowel tijdens KV Kortrijk - Zulte Waregem als tijdens KV Mechelen - Antwerp was de sfeer echt wel prima te noemen. De Kerels lachten met de Boeren na de zesde zege op een rij tegen de grote rivaal, bij Mechelen en Antwerp werd in Beerschot een gemeenschappelijke vijand gevonden.

Maar naast het vuurwerk en de luidkeelse aanmoedigingen waren er ook mooie tifo's te zien, leuke spandoeken en een uniek eerbetoon aan Geoffry Hairemans - nog steeds een held in Deurne-Noord, ook al speelt hij nu voor Malinwa. 

Oninneembare vesting Ghelamco

Het Gravensteen is er niks tegen: AA Gent heeft nu 11 keer op rij gewonnen in eigen huis, daar kon ook Waasland-Beveren niks tegen inbrengen.

Jess Thorup heeft zo in eigen huis heel wat mooie cijfers kunnen voorleggen, donderdag komt Wolfsburg op bezoek. Kan dat zege 12 worden? Dat zou een absolute stunt zijn natuurlijk.

FLOP

Moeskroen geen kampioen

Hoe oninneembaar de Ghelamco Arena momenteel is? Zo inneembaar is Le Canonnier vanaf heden opnieuw, want Club Brugge ging er winnen.

Zo kwam er een einde aan meer dan een jaar zonder thuisnederlaag, waardoor ook een kans om in de top-6 terecht te komen gemist werd. Al moet ook de beroepsernst van Club Brugge - vlak voor PSG - worden beklemtoond.

De Vereniging

Die hele lange periode zonder thuisnederlaag kwam er ook onder meer dankzij het tactische vernuft van coach Bernd Storck. Die is ondertussen trainer geworden van Cercle Brugge, het stamnummer 12 (lees er HIER nog eens meer over in onze stamnummersreeks).

Maar bij dat Cercle is toch minder kwaliteit aanwezig dan bij Moeskroen vorig (en dit) seizoen. De manier waarop de doelpunten in cadeauverpakking aan Charleroi werden aangeboden? Erg problematisch naar het vervolg toe. Er is nog werk aan de winkel.

The not so Great Old

KV Mechelen haalde het op passie en strijd van Antwerp. Bij The Great Old viel de gelatenheid en frustratie bij sommige spelers soms toch wel op, dus ook daar is werk aan de winkel in het groeiproces van stamnummer 1.

Tegen Standard waren er al onderlinge onminnetjes op het veld, ook nu was de verstandhouding niet perfect te noemen. De 2 op 9 komt dan ook hard aan, herbronning zal nodig zijn.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Cercle Brugge \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.