Fans van Malinwa en Antwerp zorgden voor een unieke sfeer: "We hadden een gemeenschappelijke vriend én een gemeenschappelijke vijand"

22 oktober 2019 17:33

Antwerp ging zondag dan wel met 3-1 onderuit op het veld van een verbeten KV Mechelen, maar toch heerste er bij beide supportersclans een fantastische sfeer. RAFC-fan Bart De Vré zat in het bezoekersvak en maakte als eigenaar van Youtube-kanaal 'Sfeer Royal Antwerp Football Club' een sfeerverslag.

Zo’n sfeertje op verplaatsing, heb je dat al eens meegemaakt?

Bart De Vré: “Qua ambiance heb ik nog wel gekker meegemaakt als fan van Antwerp, maar dit was toch wel uniek. Fans van KV Mechelen én van ons die applaudisseerden voor Geoffry Hairemans, fantastisch! Of toen heel het stadion ‘wie niet springt dat is een rat’ zong, zo’n zaken hoor je ook niet snel.”

Je neemt me de woorden uit de mond. Jullie weerzien met Hairemans en de tifo, dat helpt natuurlijk voor de sfeer, niet?

De Vré: “Je kan het ook anders zien: zondag hadden we een gemeenschappelijke vriend (Hairemans) én een gemeenschappelijke vijand (Beerschot). Anderzijds is er altijd al een wederzijds respect geweest tussen de twee supportersfamilies. Toen we twee jaar geleden op bezoek gingen bij Malinwa speelde hun fanfare ons clublied, als eerbetoon voor het geld dat we destijds hebben opgehaald voor hen met de Federatie van Antwerp Supportersclubs.”

Het feit dat zowel de fans van Mechelen als die van Antwerp over Beerschot zingen, is dat niet een klein beetje een compliment aan hun adres.

De Vré: “Dat is wel vergezocht. Zo heeft niemand in het stadion dat bedoeld (lacht).”

Er gaan ook geluiden op dat de sfeer wat minder is op de Bosuil. Klopt dat en heb je daar een verklaring voor?

De Vré: “Moeilijk om te zeggen, maar ik denk dat de fans het hoge verwachtingspatroon dat de pers en het bestuur vooropstelt wat volgen. Als het spel, de resultaten, maar vooral de vechtlust aan de betere hand zijn, dan zal de ambiance ook snel volgen. Ik ga even terug in de tijd. Vorig jaar stonden we 2-0 voor tegen Genk, maar na de pauze werden we helemaal tureluurs gespeeld (2-4, nvdr). Maar wij zijn blijven zingen, net omdat we zagen dat iedereen op het veld ook bleef strijden.”

Jullie willen dus graag die vechtlust van de voorbije seizoenen terugzien?

De Vré: “Klopt. Daarnaast heeft de club de laatste jaren veel nieuwe, jonge supporters. Een beetje vergelijkbaar met de vele nieuwe spelers die er zijn. Het spel zal beteren als zij de juiste hegemonie of hiërarchie vinden in de kleedkamer, de sfeer zal nóg beter worden als wij harmonie vinden. Poëtisch, hé (lacht).”

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.