Mazzu openhartig over zijn verhuis van Charleroi naar Genk: "Ik moest dit doen. En lukt het niet, dan lukt het niet"


Foto: © photonews 22 oktober 2019 20:49

Felice Mazzu kan momenteel de torenhoge verwachtingen niet inlossen. De coach van KRC Genk beseft dat hij zijn voorganger onmogelijk kan evenaren. "Ik voel me nochtans goed in Limburg."

“Ik ben uit mijn comfortzone moeten komen”, vertelt Felice Mazzu na zes seizoenen bij Sporting Charleroi. “In Charleroi was ik thuis, hé. Alles is wennen en dat is nieuw. Maar ik moest dit doen. Ik moest de stap zetten. En lukt het niet, dan lukt het niet.”

Titelambities koesteren de Limburgers momenteel niet. Het lijkt eerder een strijd voor play-off 1 te worden. Al twijfelt eigenlijk niemand eraan dat ze dat ticket ook zullen veilig stellen. “Of ik moet opboksen tegen mijn voorganger? Philippe Clement heeft al het mogelijke bereikt met Genk.”

Bij sommige spelers moet de déclic nog komen. Niets is nog zoals vorig jaar - Felice Mazzu

“Al moet de déclic er bij sommige spelers wel nog komen”, neemt de coach geen blad voor de mond in Het Laatste Nieuws. “Sommige jongens zijn in hun hoofd nog kampioen. Niets is nog zoals vorig jaar. We kunnen niet terughalen op die automatismen. Enkele belangrijke schakels in die ketting zijn weggevallen.”

Champions League \\ KRC Genk \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.