Ter ziele gegane club was laatste Belgische ploeg die PSG kon verslaan

22 oktober 2019 08:18

Het is nog niet zo lang geleden dat Paris Saint-Germain zijn laatste wedstrijd speelde op Belgische bodem. In oktober 2017 won PSG met 0-4 op het veld van Anderlecht, maar er was ooit een Limburgse club die het toch van PSG kon halen.

Het is een wedstrijd die niet zo sterk zal bijblijven in het geheugen van menig Belgisch voetbalvolger, maar zo’n twee jaar geleden won Paris Saint-Germain met 0-4 op het veld van Anderlecht. Het was de eerste wedstrijd van Hein Vanhaezebrouck in het Astridpark. De trainer had René Weiler opgevolgd, die na tegenvallende resultaten zijn bon kreeg.

Vanhaezebrouck verraste met een 3-4-3, maar lang hield Anderlecht niet stand. Al na drie minuten zorgde Neymar voor de 0-1. Anderlecht toonde lef en kon enkele keren doelman Areola op de proef stellen, maar het was Edinson Cavani die aan de overkant de boeken vlak voor rust sloot. Anderlecht was niet aangedaan en bleef zich in de wedstrijd knokken, maar scoren lukte niet. Uiteindelijk wonnen de Parijzenaars met 0-4.

Zlatan

In schril contrast met de wedstrijd vier jaar eerder -op een dag na zes jaar geleden. Toen verloor Paars-wit met 0-5 en was het vooral een Zweed die de hoofdrol opeiste. Anderlecht was niet opgewassen tegen een sterk Parijs onder leiding van een nog sterkere Zlatan Ibrahimovic. Ibra scoorde vier keer in het Astridpark, waarvan onder andere een prachtige knal vanop ruim dertig meter. Het Constant Vanden Stockstadion gaf er zowaar een staande ovatie voor.

Waterschei

De enige Belgische ploeg die thuis kon winnen van Paris Saint-Germain was THOR Waterschei. In de kwartfinales van de Europacup II -nu de Europa League- had THOR de heenwedstrijd in Parijs verloren met 2-0. Na een bibberend schouwspel kon Pier Janssen op aanbieden van zijn broer Ronald de veilige 3-0 op het bord zetten.