Marvin Baudry maakte zijn langverwachte comeback voor Zulte Waregem ... als middenvelder: "Waren lange maanden"

23 oktober 2019 17:21

Afgelopen weekend verloor Zulte Waregem de derby in en tegen KV Kortrijk en dus kon er niemand tevreden zijn bij de bezoekers. Of misschien toch één speler, al was het maar omdat hij eindelijk zijn langverwachte terugkeer kon maken.

Marvin Baudry viel vorig seizoen aan het begin van play-off 2 uit en werd daarna geopereerd. Iedereen had hem tegen eind augustus al opnieuw op het veld verwacht, maar het werd dus midden oktober alvorens hij speelminuten kon maken.

"Het heeft lang geduurd, want als voetballer wil je gewoon elke week op dat veld staan", aldus Marvin Baudry tegenover Voetbalkrant.com daarover. "Maar na een operatie moet je tijd krijgen om een en ander te laten helen, al heeft het wat langer geduurd dan ik had verwacht."

Denk niet dat de coach me daar elke week zal zetten, maar ik speel waar hij me wil

"Ik kon vrij snel de trainingen hervatten, maar ik kreeg een reactie en dus heeft een en ander wat vertraging opgelopen. Maar ik ben blij dat ik nu terug ben en alles gaat echt wel de goede kant op, ik voel me goed op het veld."

En dus maakte Baudry tegen Kortrijk zijn eerste 45 speelminuten van het seizoen ... op het middenveld: "Ik was blij opnieuw op het veld te staan, al begin je natuurlijk niet graag met een nederlaag. Er was niet op getraind met mij als middenvelder, maar de coach had zijn redenen om me daar te zetten."

Polyvalentie

"Ik voelde me er wel goed, polyvalentie is ook wel belangrijk. Pletinckx en Deschacht staan er wel dit seizoen, we zitten in een goede dynamiek. Ik wil natuurlijk meer spelen, maar je moet denken aan de groep ook."

"Of ik nog meer op het middenveld zal staan? Als verdediger kan ik wel ballen tegenhouden en recupereren, al denk ik niet dat Dury me daar nu elke week zal zetten ... Het was 45 minuten om te depanneren, ook ingegeven door de rode kaart voor Saido Berahino in de eerste helft. Maar ik zal er staan waar de coach me nodig heeft."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.