Clement weet waar zijn ploeg tegenop botste: "De beste spits van de wereld"


Foto: © photonews 23 oktober 2019 06:16

Philippe Clement heeft zijn eerste nederlaag als trainer van Club Brugge geleden. En 't was meteen een goeie: 0-5 tegen PSG. Maar ja, daar loopt ook wel wat rond.

Het was Kylian Mbappe die Club de kelk tot op de bodem deed ledigen. De Franse aanvaller van 20 liep er simpelweg iedereen af en rondde met heel veel cool af. "Hij heeft natuurlijk ook wel geprofiteerd van het werk dat de anderen een uur lang gedaan hebben. Dat neemt niet weg dat dit de beste spits die in Europa of zelfs de wereld rondloopt is. Er is heel wat interesse voor hem en hij zal niet voor 100 miljoen verkocht worden. Dat is een heel andere wereld dan de onze..."

Clement was zelfs niet helemaal ontevreden met wat hij zag. Al waren er natuurlijk ook fases waar hij gek van werd. "Bij die eerste goal doen we niet wat we afgesproken hadden. We hebben de doelpunten ook zelf weggegeven. En een deel van mijn groep moet leren hun teleurstelling opzij te schuiven. Dat zag je na de 0-3."

"Maar ik ben ook heel trots op wat ze het eerste uur lieten zien. Je kan tegen PSG met tien voor je eigen doel gaan liggen en dan krijg je er ook 5 of 6 binnen. Maar dan heb je niks geleerd. Nu hebben ze wel mooie dingen laten zien. Aan de andere kant stond er natuurlijk superveel kwaliteit", analyseerde Clement. "Hun coach (Tuchel) heeft me na de match ook gezegd dat we het hen heel moeilijk maakten en dat hij boos was tijdens de rust."

Champions League \\ Club Brugge \\ PSG
 
 
 
Reacties.