Club Brugge en Genk met de neus op de feiten gedrukt: "Een BeNeLiga gaat dit niet oplossen hoor"


Foto: © photonews 24 oktober 2019 20:34

Club Brugge en Racing Genk hebben deze week met de sportieve (en economische) realiteit kennisgemaakt. Ploegen als PSG en Liverpool zijn niet één, maar twee klasses te sterk. "Het budget van Club ging fameus de hoogte in, maar dat stelt nog niks voor tegen die mannen", zegt analist Eddy Snelders.

Club en Genk waren eigenlijk kansloos. "Ze zijn op de limieten van de Jupiler Pro League gevallen", aldus Snelders. "Brugge heeft dat bij momenten overstegen omdat ze een redelijk goed geheel hebben. Maar je ziet, tegen die absolute topclubs volstaat zelfs de maximale kwaliteit aan 110 procent niet om te concurreren."

Budgetten

"Club raast met heel weinig concurrentie door de competitie. Maar PSG dat is niet één, maar twee niveaus hoger. Er moet nog heel wat water naar zee vloeien vooraleer dat gat kan gedicht worden. Ik denk ook niet dat het ooit nog gaat gebeuren... Als je de budgetten van PSG, Real Madrid, Liverpool en Napoli ziet, dan stellen we niks voor."

Genk lijkt dan weer kansloos om zelfs de derde plaats te halen. "Goh, kansloos... Je weet het nooit. Maar ze maken al niet de beste periode mee in de eigen competitie. Heel die poule ligt in de lijn van de verwachtingen. Thuis tegen Salzburg maak ik me ook weinig illusies."

Geen upgrade

Bart Verhaeghe pleit voor een BeNeLiga om te counteren. De voorzitter van Club gelooft dat zo de kloof kan kleiner gemaakt worden. "Ik geloof daar ook niet in. In welk format dan? Gaan ze de beste Belgische en Nederlandse club dan Champions League laten spelen? Of gewoon de eerste twee? Ik denk dat het tweede het logische is. En je gaat nog ver onder het niveau van de top blijven."

"Ajax die kan iets meer gewicht in de schaal werpen, maar de andere Nederlandse clubs hebben ook weinig in de pap te brokkelen. Ik weet niet of dat een upgrade gaat zijn. Er gaat veel frustratie zijn bij de kleinere clubs. Nee, ik zie het morgen nog niet gebeuren."

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.