Vercauteren duidelijk over Vanden Borre: "De poort staat open"

24 oktober 2019 13:15

Killian Sardella zit al een tijdje op zijn tandvlees en het zou goed zijn moest de jongeling eens wat rust kunnen krijgen. Maar voorlopig zal hij moeten doorbijten, want Frank Vercauteren heeft nog geen andere optie als rechtsachter.

Alexandru Chipciu werd genoemd, maar die is niet in beeld bij Vercauteren als rechtsachter. De filosofie is: beter een eigen jeugdspeler dan een man die toch geen toekomst meer heeft bij de club en van wie ze niet weten of hij het wel beter gaat doen.

Wachten op Vanden Borre dan maar? Inderdaad. Vercauteren liet duidelijk verstaan dat de vandaag jarige Vanden Borre een alternatief is voor de toekomst. "Laat ons zeggen dat hij nog niet klaar is voor een aantal dingen. Het is dezelfde aanpak als met Kompany. We gaan hem integreren als hij er klaar voor is om het risico op kwetsures zo laag mogelijk te houden."

"We moeten nog een beetje geduld hebben, maar de poort staat open om hem op het juiste moment erbij te nemen. Twee weken geleden, in de oefenmatch tegen KV Mechelen, zagen we dat het nog iets te vroeg was. Hij traint individueel en collectief met de U21. We zullen zien welke stappen hij nog moet zetten. Hopelijk in de volgende oefenmatch of eens bij de U21."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.