Mazzu toch positief en optimistisch na de 1-4 nederlaag tegen Liverpool


Foto: © photonews 24 oktober 2019 07:39

Racing Genk ging tegen Liverpool kansloos met 1-4 cijfers onderuit. Toch was men in Limburg niet helemaal ontevreden na afloop van het Champions League-treffen met de Engelse grootmacht. Ook Felice Mazzu klonk positief en hoopvol naar de toekomst.

Genk kwam al heel snel op achterstand. "We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We wisten nochtans dat het moeilijk zou zijn tegen een groot team zoals Liverpool." Toch was het vervolg van de eerste helft lang niet slecht. "Onze eerste helft was goed. We creëerden kansen en zelfs meer dan Liverpool", aldus de Genkse oefenmeester.

Samatta scoorde de gelijkmaker na een knappe kopbal, maar de goal werd afgekeurd. "We scoorden en het was opnieuw offside, een buitenspel dat voor de zoveelste keer vroeger nooit gefloten zou zijn."

Positieve balans

Als Mazzu de balans van de partij tegen de winnaar van de Champions League opmaakt, is hij positief. "We zijn natuurlijk ontgoocheld over de uitslag, maar we zijn blij met de manier waarop we hebben gevoetbald. Ik denk dat dit positief zal zijn naar de toekomst toe." 

Ook de manier waarop de coach Genk liet voetballen, in een 4-4-2 formatie, beoordeelde hij positief. "Tegen Standard hebben we onze eerste helft ook zo gespeeld. De bedoeling was om meer presence in de box te hebben, we hebben één man meer in de zestienmeter nodig om het af te maken."

Champions League \\ KRC Genk \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.