Er zit weer Belgisch talent uit Milaan aan te komen: Conte heeft er alvast goed oog in

24 oktober 2019 18:19

De Youth League is ook volop aan de gang. Een kans om de grootste talenten van de grootste club live aan het werk te zien. Woensdag was er de clash tussen Borussia Dortmund en Inter Milan. Daarin liet Tibo Persyn zich opnieuw opmerken. Onze landgenoot wordt trouwens in het oog gehouden...

Antonio Conte ziet immers iets in hem. Hij is trouwens niet de enige hoor. Persyn maakt deel uit van de zogenaamde 'Wonder Five' van Inter. De lichting van geboortejaar 2002 die bij de jeugd grote indruk maakte. Naast Filip Stankovic (de zoon van de Dejan), Lorenzo Pirola, Lucien Agoumé en Sebastiano Esposito rolde Persyn met zijn 'Primavera'-ploeg Dortmund op. 

De toen 16-jarige Persyn maakte vorig seizoen de overstap van de U17 van Club Brugge naar Italië en werd meteen opgenomen in de Primavera, de beloften van Inter. Begin dit seizoen mocht Persyn mee op stage met Inter. Conte had al goeie dingen gehoord van beloftencoach Armando Madonna en wou dat wel eens met eigen ogen zien.

Conte heeft hem in het oog

Het verhaal gaat dat hij achteraf Persyn een toekomst bij de eerste ploeg voorspelde. De 17-jarige kan de hele rechterkant voor zijn rekening nemen. Hij kan als rechtsback spelen, maar ook als rechtsmidden. Zowel defensief als offensief is hij sterk en is begiftigd met een bovengemiddelde techniek. Zijn snelheid is natuurlijk ook een groot wapen. 

Tegen Dortmund tekende hij voor de 1-1, waarna spits Fonseca het met een hattrick afmaakte. Maar Persyn heeft alweer punten gescoord. Het is trouwens niet ondenkbaar dat Conte hem ook deze winter eens laat proeven van het grote werk op stage.

Johan Walckiers

Champions League \\ Inter Milaan \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.