Kompany mee naar Eupen op afzondering, maar... "We kunnen er geen termijn op plakken"

24 oktober 2019 12:05

De verdediging van Anderlecht is nog steeds niet op volle sterkte. En dat zou nog wel eens een tijdje kunnen duren. Derrick Luckassen keert wel terug, maar voor Vincent Kompany en Philippe Sandler komt Eupen te vroeg.

Kompany reist wel mee naar de Oostkantons op afzondering, maar zal niet spelen. Hij heeft ook een functie als inspirator en manager. "Hij reist mee, want hij heeft nog een andere rol", klinkt het bij Vercauteren. "Hij heeft zelf ook het recht om een andere beslissing te nemen, maar hij wil er zijn voor de spelers."

Maar zijn terugkeer zou nog wel even langer blijven duren. Mogelijk staan dus terug Kana en Cobbaut in het centrum. "Voor Vincent en Sandler komt vrijdag te vroeg. Ze zitten zeker en vast niet bij de selectie. We kunnen er voorlopig geen termijn op plakken."

Sandler ging naar Spanje om zijn knie bij dokter Cugat te laten onderzoeken. "Het was gewoon een controle en bevestigde wat onze medische staf al had gevonden. Kompany een groot probleem? Nee, maar we moeten zeker zijn dat hij 200 procent is als hij in de ploeg komt. Hij moet zo fit mogelijk zijn, de kans op herval zo laag mogelijk houden."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.