Assistgever Aguemon brengt OHL in topper stap dichter bij eerste periodetitel

25 oktober 2019 22:25

OHL en Westerlo stonden na elf speeldagen met evenveel punten samen aan de leiding in 1B. De winnaar van het onderlinge duel in Leuven zou een grote stap zetten richting periodetitel. De heerlijke flankvoorzetten van Aguemon hielpen OHL aan drie gouden punten.

De twee ploegen moesten vol voor winst gaan - bij puntenverlies dreigden ze mogelijk te worden ingehaald door Virton - en deden dat dan ook. Geen studieronde dus in deze topper. Veel beweging in het spel aanvankelijk bij Westerlo. Na een aflegger van Gboho schoot Remmer net voorlangs. De kopbal over doel van Schuermans op hoekschop van Sowah was wel al een verwittiging voor de bezoekers.

Waar Westerlo in het eerste kwart nog prima in de match zat, liep het nadien snel grondig mis voor de Kemphanen. Aguemon leverde de perfecte voorzet af en Sowah kopte de aan de grond genagelde Özer met een rake kopbal. De tweede Leuvense treffer was haast een kopie. Aguemon trapte een prima diepe voorzet en Henry kopte genadeloos binnen.

Vertrouwen groeit bij OHL

Tussendoor was de boomlange spits van OHL ook al een keertje gevaarlijk geweest. De ex-Tubekenaar had de bal aan de tweede paal net niet in doel kunnen glijden. Vanaf de 1-0 nam het vertrouwen toe bij de Leuvenaars en nam de thuisploeg volop het heft in handen. Daar veranderde de schitterende knal van Antunes niets aan, al was het wel belangrijk voor Westerlo om snel de aansluiting te maken.

Bob Peeters bracht bij de pauze meteen Vetokele en Emenike in om wat meer présence te krijgen vooraan. Veel leverde dat niet op. Westerlo was in de tweede helft amper gevaarlijk. OHL was dat toch nog twee keer. Telkens lag opnieuw zo'n heerlijke zwieper van Aguemon aan de basis.

Aguemon - Henry gevaarlijk duo

Eerst via een vrije trap vanop rechts. Henry schoot aan de tweede paal van dichtbij over. De Fransman was ook bij de volgende gevaarlijke actie de man die gezocht en bereikt werd. Dit keer kopte de aanvaller de potentiële assist van Aguemon over. 

Door een zware overtreding van Keita eindigde OHL de match met tien. Dat zorgde nog voor Westelse druk in de slotfase, maar veranderde niets meer aan de score. De Leuvenaars lopen drie punten uit en gaan alleen aan de leiding. Het wordt voor Westerlo een moeilijke zaak om nog periodekampioen te worden.

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.