Fred Rutten keert voor het eerst terug op vertrek bij Anderlecht: "Gesloten trainingen? De pers wist vaak meer"

25 oktober 2019 07:16

Fred Rutten coachte vorig seizoen nog Anderlecht nadat het een rotjaar kende, maar ook hij kon niet voorkomen dat de Brusselaars geen Europees voetbal pakten. Nu spreekt hij voor het eerst.

Op 16 april stapte Fred Rutten op bij een zwalpend Anderlecht. De recordkampioen had enkele dagen voordien met forfaitcijfers verloren van Standard en kende met 0 op12 een desastreuze start van Play-off 1.

"Anderlecht is een geweldige club, dat meen ik", vertelt Rutten in HLN. "Alleen heb ik me ook vaak geërgerd. Als ik me niet had gemoeid, had het dagen geduurd vooraleer ik op het oefencomplex binnen kon. De gesloten trainingen waren om te lachen. De pers wist de dag erna toch wat er besproken was."

Standard en vuurwerk

De 5-0-nederlaag op Standard was Ruttens laatste wedstrijd. "De gebeurtenissen met de fanprotesten hebben een impact gehad op mijn vertrek. Ik kan het nog steeds niet vatten dat spelers in de tunnel ermee stonden te lachen. Het leek wel oorlogsgebied. Dat heb ik moeten verwerken."

"Ik was niet de persoon die Anderlecht kon veranderen", vervolgt Rutten. "Ik schrok ervan dat er zo weinig ervaring was aan de top. Anderlecht spiegelt zich graag aan Ajax, wel daar zitten ex-spelers die een opleiding hebben gehad. De leiding van Anderlecht heeft capabele mensen, maar ze hebben te weinig voeling gehad met de absolute voetbaltop."

DNA

Al was Michael Verschueren tevreden over zijn werknemer: "Hij heeft een paar keer gezegd dat hij tevreden was. Ik had één doelstelling: play-off 1. Nog tijdens de winterstage zei ik dat we blij mochten zijn als we dat zouden halen. Uiteindelijk lukte het. Mijn team was niet stabiel en ik heb geen Anderlecht-DNA. Ik was niet de juiste man om veranderingen door te voeren."

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.