Roofe, de man die Anderlecht beter doet draaien: klik met Chadli was er meteen

25 oktober 2019 06:00

Dat spitsenprobleem bij Anderlecht is ook weeral uit de wereld. Zolang Kemar Roofe fit blijft, heeft Anderlecht er een hele goeie rondlopen. Raar om te zeggen na één goal? Nee, want de technische staf ziet dat hij perfect invult wat ze van hem verwachten.

Scoren is mooi meegenomen, maar eigenlijk was het plan van Vincent Kompany met Roofe eerder al anders. Kompany wou in het begin van het seizoen een aanvaller die snel was, maar ook over veel loopvermogen beschikte om druk te zetten en gaten te trekken. 

Daarom ook dat hij zoveel nadruk legde op de exacte profielen die hij ernaast wilde hebben. Vlap, Nasri en Verschaeren hebben infiltratievermogen en zouden moeten profiteren van het loopwerk van de Engelsman. Dat Roofe langer out was dan verwacht, was dan ook een serieuze tegenvaller, want Thelin is niet de man die gaat uitwijken naar de flank of een lege positie op het middenveld gaat opvullen. 

Scoren niet het belangrijkste

Ook Frank Vercauteren is die mening toegedaan. Ook voor hem is het scorend vermogen van zijn spits niet het belangrijkste. "Al is het natuurlijk mooi meegenomen", lacht de nieuwe T1. "Vooral voor hemzelf is dat belangrijk, want een spits is daar toch mee bezig. Maar voor mij is hij belangrijker voor andere dingen: balvastheid, druk zetten, verdedigend werk... Als hij voor de ploeg werkt, zullen de goals ook wel komen. Hij is een interessante factor omdat er nog groeimarge is."

De goede verstandhouding tussen Roofe en Chadli is trouwens een extra wapen. De twee verstaan elkaar bijzonder goed op en naast het veld. Die klik heeft Roofe nog niet met Verschaeren, maar daar wordt hard aan gewerkt. Sommige ploegmaats moeten immers nog gewend raken aan zijn speelstijl. Chadli heeft de ervaring en de klasse om dat direct aan te voelen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.