OHL en Westerlo tegenover mekaar in topper die eerste periode kan beslissen

25 oktober 2019 11:00

Wat een opener van de speeldag in eerste klasse B: OHL en Westerlo, de twee leiders, kijken mekaar in de ogen. De messen zullen geslepen zijn voor deze wedstrijd die een groot effect kan hebben op de uitkomst van de eerste periode. Wie gaat in polepositie de laatste twee speeldagen in?

De rust lijkt teruggekeerd in Leuven met de zege in Lommel, die in de laatste twintig minuten vorm kreeg. Er zal toch wel sprake geweest zijn van enige opluchting. Dat het plotse vertrek van Frank Vercauteren opgevolgd werd door twee nederlagen, was een vervelende zaak in het Leuvense. Toch hebben de troepen van Vincent Euvrard de eerste periodetitel dus nog niet opgegeven.

Ook de ambities van Westerlo kwamen even op de helling te staan door twee thuismatchen na mekaar te verliezen, maar dat puntenverlies werd goedgemaakt buitenshuis. Tegen Lokeren werd er dan toch weer een verdiende zege geboekt in Het Kuipje. Zodanig dat Bob Peeters en zijn spelers ook nog mogen mikken op de periodetitel.

Beiden vol voor de zege

OHL zit toch met heel wat blessurezorgen. Naast de onbeschikbaarheid van Kotysch, Myny, Mercier, Kehli en Hubert zijn Keita en Abbou twijfelachtig. Veel minder puzzelwerk bij Westerlo, dat enkel Petrov en Mols moet missen. De winnaar van deze wedstrijd gaat alleen aan de leiding. Een gelijkspel volstaat niet, want dan kan Virton mogelijk weer naar de eerste plaats wippen.

Rol van de supporters

Ook de supporters van beide teams zullen zeker hun rol spelen in dit beladen duel. Het is voor het eerst in acht jaar dat het bezoekersvak van Westerlo is uitverkocht. Er trekken zo'n 800 Kempense fans naar Den Dreef terwijl ze ook langs OHL-zijde massaal present zullen zijn. 

Kan jij de uitslag van OHL - Westerlo voorspellen? Dan zit er zeker een leuke prijs in via BETFIRST!

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
Reacties.