Walter Baseggio over zijn nieuwe leven: "Ik schaamde me daarvoor"

25 oktober 2019 06:15

Walter Baseggio is al enkele jaren voetballer af. Sinds begin dit jaar oefent hij een totaal andere job uit: eentje waarin je nooit voor iedereen goed kan doen. Al probeert de ex-Anderlechtspeler dat uiteraard wel.

Walter Baseggio is al even geen voetballer meer en stortte zich ondertussen op een leven als politicus in Tubeke voor l'Equipe du Bourgemestre. Daar is hij schepen van Sport, Jeugd en Samenleving. "Ik had nooit verwacht dat ik verkozen zou worden", is de ex-Anderlechtspeler eerlijk in Het Nieuwsblad.

"Ik had het resultaat niet verwacht. Ik volgde het allemaal wel wat en ik babbel graag met de mensen. Maar dat verzekert niets. Ik had met meer dan 500 het dubbel van wat ik hoopte te halen, zonder al te veel campagne te voeren. Ik geneerde me om stemmen te ronselen. Ik had amper affiches."

Niet voor iedereen goed doen

Ondertussen is Baseggio al goed ingewerkt in zijn nieuwe rol. "Ik amuseer me. Ik stort me er volledig op. De gemeente krijgt nu onder andere eindelijk overdekte tennisvelden. Dat sleep al twintig jaar aan. Maar er zijn veel sportclubs en je kan niet voor iedereen goed doen. Ik wil ook de jeugd in beweging krijgen voor het aankomende EK. Het zou geweldig zijn om jongeren naar het trainingscentrum van de Rode Duivels te sturen om ze warm te maken voor sport."

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.