Franky Vercauteren zoekt geen excuses na troosteloze draw in Eupen

26 oktober 2019 09:12

Anderlecht geraakte vrijdag niet verder dan 0-0 tegen Eupen. Vooral offensief toonde paars-wit zich, in afwezigheid van de geblesseerde Nacer Chadli, onmondig.

Uiteraard overheerste bij Franky Vercauteren de teleurstelling na afloop van de wedstrijd.Toch focuste hij vooral op het positieve wat hij zag in Eupen. "We wisten dat dit een moeilijke match ging worden. En toch vond ik ons beter spelen dat tegen STVV vorige week. Ik zag veel kracht en controle bij ons. Het ontbrak ons wel weer aan aanwezigheid en efficiëntie in de zestien meter. Het moge duidelijk zijn dat er nog veel werk voor de boeg is."

Het is geen geheim dat de afwezigheid van Nacer Chadli een grote aderlating is voor dit Anderlecht. De man in vorm moest verstek geven omwille van een spierblessure.

"Als je naar zijn efficiëntie kijkt en de vorm waarin hij verkeert, is het jammer dat hij er vanavond niet bij was. We kennen zijn belang voor het team, maar over zulke blessures hebben we geen controle. Ik wil zijn afwezigheid dan ook niet inroepen als excuus. De elf spelers op het veld hebben ook allemaal voldoende kwaliteiten", besluit de T1 van Anderlecht.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.