Moeilijke resterende affiches doen Kenneth Schuermans niet vrezen: "Ik denk dat dit heel veel betekent"


Foto: © photonews 26 oktober 2019 09:42

Het was zo'n wedstrijd van erop of eronder: dan mag je ook wel blij zijn als je die winnend afsluit. Dat was Kenneth Schuermans ook na de zege tegen zijn ex-team. Alleen: nu komen Union en Virton nog. Toch acht de verdediger het belang van de meest recente zege van OHL groot.

Als vaste waarde uit de defensie kon Schuermans wel tevreden zijn. "We hebben weinig weggegeven. In de tweede helft hadden zij wel veel balbezit, maar opnieuw weinig kansen. We zijn zeer sterk op de tegenaanval en konden de ruimtes benutten."

De bezoekers waren met tactische wijzigingen doorlopend aan het zoeken naar de juiste formule. Die werd niet gevonden. "Het is een goed teken dat zij zich aan ons aanpassen. Zeker in de eerste helft hadden we de bovenhand. We waren altijd stevig in het duel."

We blijven sowieso op de eerste plaats - Kenneth Schuermans

Zo'n topper winnen met het einde van de eerste periode in zicht, dat lijkt een springplank naar de periodetitel. Al beloven de duels tegen Virton en Union minstens even moeilijk te worden. "Ik denk dat dit heel veel betekent", zegt Schuermans desalniettemin over de zege van zijn ploeg. "We lopen drie punten uit op Westerlo en zetten Virton onder druk. We blijven sowieso op de eerste plaats."

Het was voor de 28-jarige speler ook een weerzien met de ploeg waar het voor hem allemaal begonnen is. "Ik heb één seizoen bij de beloften en vijf seizoenen bij de eerste ploeg van Westerlo gespeeld. Zij hebben mij die kans gegeven. Ik zal daar altijd dankbaar voor zijn." 

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.