Casper De Norre stelde hét probleem van Genk vast en wil ook zelf nog beter worden

27 oktober 2019 18:01

Er werd zaterdagavond bij RC Genk nog eens gerekend op Casper De Norre. De linksachter deed dit seizoen nog in niet al te veel wedstrijden mee. De flankverdediger moest er dus weer wat inkomen en zag ook dat het team niet op zijn best acteerde.

Nochtans zag het er goed uit na die vroege openingsgoal. "Ik dacht dat de trein vertrokken was, maar we zijn te fel achteruit getrokken. We wisten dat ze heel veel fouten gingen maken als we voldoende druk zetten. Dat deden we niet genoeg." De slotfase van de eerste periode was wel weer beter en toen had Genk moeten scoren, geeft De Norre aan. "Als het dan op het einde van de eerste helft geen 2-0 wordt, heb je een probleem."

We moeten meer regelmaat vinden - Casper De Norre

Zo bleef het spannend en na de koffie sloop er een zekere verkramptheid binnen het team. "Na rust hielden we de bal niet genoeg in de ploeg. Met de uitslag moeten we tevreden zijn. We weten dat we veel beter voetbal kunnen brengen. Bij momenten is het goed en dan weer niet. We moeten meer regelmaat vinden."

Liefst gebeurt dat ook snel, want in de midweek komt Antwerp over de vloer. "Woensdag staat er weer een nieuwe wedstrijd te wachten. We hebben niet altijd veel tijd om er op te werken. Stilaan zullen we ook wel meer gewend geraken aan het systeem." En wat vond De Norre van zijn eigen prestatie? "De voorzetten moeten nog beter worden. Verdedigend kwam ik niet in de problemen, maar je merkt wel dat je matchritme mist."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge \\ België
 
 
Reacties.