Wouter Vandenhaute weldra eigenaar van Nederlandse club?

27 oktober 2019 22:38

Wouter Vandenhaute wordt genoemd als mogelijke overnemer van de Nederlandse voetbalclub Roda JC. De club zit in vieze financiële papieren en Wouter Vandenhaute zou interesse hebben om de club uit Kerkrade over te nemen, laat De Tijd weten.

Eind 2017  was Vandenhaute ei zo na eigenaar van Anderlecht. De deal sprong echter af, door toedoen van Marc Coucke. Nu is Vandehaute dus in gesprek met Roda JC, dat het financieel zwaar heeft. Over de overnameprijs is nog niets bekend. Vandenhaute zou de club moeten redden van een faillissement.

Eerder dit seizoen leek Mauricio Garcia de la Vega de nieuwe eigenaar van Roda JC te gaan worden, maar zover kwam het niet. Eind september werd hij hardhandig door Roda-supporters uit ‘zijn’ stadion verwijderd, omdat hij zich niet aan zijn beloftes zou hebben gehouden. De beelden gingen de wereld rond.

Roda JC staat momenteel op een povere elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, het tweede niveau in Nederland. Met Tom Muyters, Niels Verburgh, Timothy Durwael, Livio Milts en Jordy Croux liggen er vijf Belgen onder contract.

Dennis Rosiers

Roda JC Kerkrade \\ Achilles Veen
 
 
Reacties.