🎥 📷 Hét beeld van het weekend en de gele kaart die met de mantel der liefde werd bedekt

28 oktober 2019 16:09

In de bovenste regionen van het klassement wisten maar twee ploegen te winnen dit weekend: KV Mechelen en Antwerp. Bij de Great Old waren ze niet alleen gelukkig met de eerste zege in vier competitiematchen, maar ook met de prestatie en het gedrag van Didier Lamkel Zé.

Zo snel kan het keren in het voetballandschap, want in augustus was Lamkel Zé nog persona non grata in en rond de Bosuil en bij uitbreiding de Heizel. De domme rode kaart tegen AZ, weet u nog. Nu toonde de Kameroener opnieuw zijn shirt aan het publiek en de gele kaart die daarop volgde werd met de mantel der liefde bedekt. Zelfs aanvoerder Haroun die altijd op discipline hamert kon er om lachen.

"Geniaal", volgens Bart De Vré, eigenaar van het Youtube-kanaal 'Sfeer Royal Antwerp Football Club' én bezitter van een 'Lamkel Zé na kalm' shirt. De winger scoorde op magistrale wijze en stelde zijn goede vorm van de laatste weken en maanden ten toon.

Verschil met vorig seizoen

Maar is Lamkel Zé nu ook kalmer geworden, dat is de hamvraag. "In de eerste helft kreeg hij enkele trappen, zonder dat de ref floot. Je zag dat hij zich wou omdraaien, maar hij verstijfde en maakte zich uit de voeten. Vorig seizoen zou hij nog wel in die val getrapt zijn."

Dat de t-shirts met het ludieke opschrift in de omloop zijn bewijst dat er niemand geliefder is op de Bosuil dan de Kameroener. "Ik had trouwens ook niet verwacht dat hij ook effectief dat shirt ging laten zien." De shirts zijn overigens een collector's item, want bedenker Danny Bartholomeeusen zal er geen meer laten bijdrukken volgens De Vré.

Bekijk hier het sfeerverslag van de match tegen KV Kortrijk, gemaakt door De Vré:

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.